Horia Vîrlan şi secretul pentru cei mai buni castraveţi muraţi.
Horia Vîrlan la RRA.
Articol de Prietenii de la 10, 19 Septembrie 2017, 11:44
Umiditatea şi temperatura spaţiului de depozitare sunt extrem de importante pentru menţinerea peste an a murăturilor."Acestea sunt principalele aspecte pe care trebuie sa le luăm în considerare atunci când ne gândim să punem murăturile de iarnă.Pentru varza murată este bine să folosiţi apa de izvor şi să nu lipsească hreanul,ardeiul iute,un porumb uscat,crengile de mărar sau crenguţa de vişin. În cazul castraveţilor şi gogoşarilor nu ar trebui să lipsească boabele de muştar,coriandrul, feniculul,piperul, mărarul sau usturoiul". În ceea ce privește rețeta de castraveți murați recomandată de Horia Vîrlan,aceasta începe cu opărirea în prealabil a castraveților(cca 20 de min).Apoi îi scoatem din apă, îi ștergem și abia ulterior îi punem în apa cu sare.Horia Vîrlan recomandă 1 linguriță și jumătate de sare la un litru de apă.Un alt secret este ca borcanul să fie acoperit cu capac peste 1,2 zile.Rețeta o puteți asculta mai jos.
AUDIO. Prietenii de la 10. Horia Vîrlan.