"Este impropriu spus că vinul trebuie servit la temperatura camerei"
Virgil Dumitrașcu la RRA
Articol de Prietenii de la 10, 21 Septembrie 2017, 11:37
Somelierul Virgil Dumitraşcu, deţinător a numeroase distincţii naţionale şi internaţionale printre care cea de campion naţional, le-a dezvălui Prietenilor de la 10 secretele servirii unui vin de calitate.
"Daca rezumam totul intr-o fraza, vinul alb este recomandat sa fie asociat cu o carne alba iar cel rosu cu o carne rosie".
"Este impropriu spus că vinul trebuie servit la temperatura camerei. Dacă vrem să îi simţim cu adevărat calităţile, temperatura vinului alb trebuie să aibă 6-8 grade, iar a vinului roşu 14-18 grade".
"Sticla sa nu fie alba. Sa fie verzui, verzui inchis. Aceasta sticla protejeaza vinul din interior ca sa nu aiba defect de lumina. Acest defect poate altera calitatea vinului. Vinurile bune si chiar de foarte buna calitate se pastreaza in sticle inchise la culoare. Ar trebui sa ne mai uitam sa avem un volum de alcool de 11, 11,5 pentru ca aici ne dam seama de calitatea strugurilor".
AUDIO. Prietenii de la 10. Virgil Dumitrașcu.