Trei zile de sărbătoare a excelenței în gastronomia franceză
CREATIVITATE ȘI ÎNDRĂZNEALĂ la cea de-a doua ediție a Sărbătorii Gastronomiei
Articol de Sorina Man, 26 Septembrie 2015, 11:06
În perioada 25-28 septembrie 2015 au loc mai multe evenimente prin care se celebrează gastronomia franceză.
Cea de-a doua ediție a Sărbătorii Gastronomiei este organizată de către Ambasada Franței în România, Camera de Comerț și Industrie Franceză în România, Institutul Francez din România și Business France alături de partenerii lor.
Inițiată în Franța în 2011 pentru a sărbători intrarea în patrimoniul UNESCO a gastronomiei franceze, această inițiativă dorește să valorizeze produsele specifice - de la materie primă la farfurie, modul lor de preparare, de prezentare precum și toate serviciile care s-au dezvoltat în jurul acestei arte. Fete de la Gastronomie s-a răspândit apoi la nivel internațional pentru a promova produsele franțuzești atât în rândul experților cât și în rândul publicului larg.
Invitatul special al acestei ediții este Chef Simone Zanoni, de la restaurantul "Gordon Ramsay au Trianon" de la Versailles, cotat cu două stele Michelin.
Participă la diferite evenimente și somelierul John Euvrard, care timp de 15 ani a fost Prim Somelier al lui Paul Bocuse iar în 2007 a fost ales Somelierul Anului în Franța.
Alte amănunte găsiți aici.
( Andrei Tamaș, chef cuisinier - Foto credit : Ambassade de France en Roumanie)
Chef Andrei Tamaș continuă să surprindă prin preparatele sale puse sub semnul îmbinării gusturilor și tradițiilor franceze și românești . Ambiția sa este de a arăta că preparate tipic românești pot fi prezentate și sub o formă sofisticată, de înaltă ținută.
AUDIO: (Chef Andrei Tamaș într-un reportaj difuzat vineri 25 septembrie 2015 , emisiunea MATINAL)