A început "Fête de la gastronomie / Sărbătoarea gastronomiei"
"În inima produsului" este tema celei de-a patra ediții a acestui eveniment internațional
Articol de Sorina Man, 21 Septembrie 2017, 18:50
Peste 30 de evenimente sunt incluse și anul acesta în cadrul Sărbătorii gastronomiei, eveniment organizat de către Ambasada Franței în România, Camera de Comerț și Industrie Franceză în România , Institutul francez din România și Business France.
Cea de-a patra ediție a fost deschisă oficial joi, 21 septembrie 2017, printr-o conferință de presă care a avut loc la Reședința Franței din București, în prezența doamnei Michèle Ramis , ambasadoarea Franței în România și a invitatului special - chef Fabrice Giraud, deținătorul unei stele Michelin.
"In cifre, gastronomia din Franța reprezintă 230 de miliarde de euro pe an și 1,3 milioane locuri de muncă.
Acest atașament pentru gastrunomie ne reunește în Europa în mod tangibil și convivial. Totodată, gastronomia reprezintă o pârghie economică pentru că promovează bucătarii chefi, activități gastronomice dar și turismul. Atât în Franța cât și în România, gastronomia aduce o valoare adăugată din punct de vedere economic, al agriculturii, creează un lanț unic de angajamente . În Franța există o expresie potrivit căreia prin gastronomie trecem de la furcă la furculiță.
Dorim să promovăm o listă de produse din România a căror calitate a fost recunoscută la nivelul Uniunii Europene, precum magiunul de prune de Topoloveni, telemeaua de Ibănești sau salamul de Sibiu ", a declarat doamna Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România .
Chef cuisinier Fabrice Giraud, de la restaurantul parizian Maison Blanche , a fost invitat să pregătească meniuri speciale în trei locații din București.
Partenerii afiliați propun diverse evenimente gastronomice, degustări de produse, ateliere, promoții și meniuni speciale.
Regăsiți programul complet al evenimentului aici : https://goo.gl/MvqjkG