Unda Jazz-istică a vibrafonului
Ritmul face muzica, aceasta ar fi un fapt pe care Alexandru Anastasiu l-a intuit de copil de când a început să studieze pianul.
Articol de Liviu Zamora, 31 Iulie 2012, 10:29
Ritmul face muzica, aceasta ar fi un fapt pe care Alexandru Anastasiu l-a intuit de copil de când a început să studieze pianul.
De fapt a mers mai departe şi a înlocuit clapele pianului cu instrumentele de percuţie pe care a început să le studieze cu pasiune.
Aşa a descoperit paleta infinită de culori muzicale a vibrafonului şi a marimbei ajungând să devină un virtuoz al acestor instrumente.
Ca şi percutionist a cântat în multe orchestre simfonice, grupuri de cameră alături de mari nume ale genului simfonic.
A fost angajat al Orchestrei Filarmonice Giurgiu, Operei Naţionale Bucureşti şi colaborator al Orchestrei de Cameră Radio, acum fiind membru al Orchestrei Naţionale Radio Bucureşti, ansamblu în cadrul căruia a participat la trei ediţii ale Festivalului Internaţional George Enescu.
Alexandru Anastasiu a fost angajat al Universităţii de Muzică din Bucureşti, ca profesor asistent al clasei de percuţie, fapt care i-a permis să dăruiască din experienţă şi gândirea sa muzicală.
Dar pasiunea de jazz l-a împins către abordarea, în duet cu Lucian Maxim, într-un turneu naţional a unui inedit duet muzical vibrafon ''percuţie.''
A scos şi un disc ce se numeşte ''Vibraphone Concertos'' şi cuprinde compoziţii de Ney Resauro, Emmanuel Sejourne, Etienne Perruchon cât şi lucrări proprii.
Despre activitatea sa şi abordarea jazz-istică pe care o dă vibrafonului în interviul următor cu Alexandru Anastasiu: