Gogoşari în sos de muştar
În anotimpul conservelor la Brăila, gospodinele, pregătesc pentru iarnă gogoşari în sos de muştar, o reţetă găsită de Gina Bahor.
Articol de Angela Cerven, 28 Octombrie 2012, 15:47
Pentru a pregăti gogoşari în sos de muştar aveţi nevoie de următoarele ingrediente:
6 kilograme gogoşari;
500 grame zahăr;
500 mililitri ulei;
500 mililitri oţet;
600 grame de muştar simplu;
2 linguriţe rase de sare neiodată;
boabe de piper;
foi de dafin.
Gogoşarii se curăţă şi se taie feliuţe mai groase. Se pun la fiert uleiul, zahărul, sarea, muştarul si oţetul.
Când încep să fiarbă se adaugă gogoşarii şi se fierb cam 10 minute până se cuprind de sos toţi.
Se pun apoi în borcane care se ţin învelite până se răcesc.