Care mai de care - 28 august 2010
Bă, treci la coadă!
28 August 2010, 13:58
Dan Teodorescu și trupa lui (Taxi) s-au dovedit și de astă-dată extraordinar de inspirați. Și, firește, “pe fază” cu acest “Bă, treci la coadă!”, o adevărată sinteză a unei săptămâni trăite în și pe românește. Am găsit AICI și videoclipul piesei, pe care merită să-l vedeți. Așa, ca haz de necaz.
Această ultimă ediție din august 2010 se deschide cu un interviu absolut neconvențional. El a fost realizat de corespondenta noastră la Chișinău, Lina Grâu, cu d-na Veronique North-Minca. Această doamnă a îndeplinit în ultimii 4 ani, funcția de prim-secretar al Ambasadei Franţei în Capitala Republicii Moldova. Este o excelentă vorbitoare de limbă română, iar peste 3 zile ea va părăsi definitiv Chișinăul. | |
Doi salvamontiști clujeni, Ovidiu Raţiu (stânga) şi Vasile Cipcigan (dreapta), alpinişti cu experienţă, și-au propus să cucerească Elbrus, cel mai înalt vârf din Munții Caucaz. Pe tema asta cei doi i-au acordat un interviu colegului nostru Ciprian Iancu. | |
Pe Tomi Coconea, vicecampion mondial la zborul cu parapanta, l-ați mai auzit aici, la “Care mai de care”. De data asta, colegul meu, Ilie Pintea, l-a găsit într-o pauză competițională și l-a intervievat în calitate de organizator al unui campionat național de zbor. Veți afla însă din discuția care urmează și cum se vede lumea de sub aripa fragilă a unei parapante, sau cat costă să zbori ca vulturii. |
În cea de-a doua parte a emisiunii vă ofer câteva dintre reportajele transmise pe parcursul săptămânii în radioprogramele noastre.
Începem cu un subiect ceva mai deosebit înregistrat de Claudia Zidaru la prima Convenție Internațională a Tatuatorilor, deschisă ieri la București.
Urmează apoi reportajul colegelor mele Ramona Alexandrescu și Cora Enache, realizat la Galeriile romane de la Roșia Montană, pe drumul aurului.
Chiar dacă vi se va părea poate mult prea dur pentru o după-amiază de sâmbătă, am ținut neapărat să reiau reportajul lui Mihai Bădescu realizat la Ciovârnășani, în Mehedinți, unde sătenii se află în situația de a cumpăra lemne chiar de la hoții care le fură pădurile.