Care mai de care - 13 noiembrie 2010
Din Londra, de la tradiționala cursă a mașinilor de epocă, la Roquefort (foto), satul în care se face brânza cu același nume
13 Noiembrie 2010, 15:58
China, Japonia, Australia, Statele Unite, România … Oriunde în lume ne-ar veni poftă să mâncăm niscaiva brânză Roquefort - dintr-aceea cu mucegai albastru şi cu miros specific - poate că n-ar strica să ştim că e făcuta într-un singur loc de pe mapamond: la Roquefort, un sat din sudul Franţei unde intrarea în casele de pe strada principală maschează, de fapt, intrarea în grotele imense în care brânza stă la … fezandat. Roxana Vasile a făcut un reportaj acolo.
Aceasta este o ediție mai scurtă pentru că pe spațiul de difuzare au fost prevăzute transmisiuni directe de fotbal (etapa a 15-a). Așa încăt n-a mai fost loc decât pentru un singur material. Unul cu mașini de epocă. La Londra, peste 500 de concurenți cu automobile construite între 1894 și 1904 au participat la tradiționala cursă de mașini înspre Brighton, eveniment la care a fost și corespondentul nostru, Dan Vasiliu.
Avem și muzică. Cu Pipkins, Beatles, Serge Gainsbourg, John Denver.