Vinul cu arome - poţiunea care uneşte destine
Vinul este o poţiune puternică care uneşte destine.
28 Decembrie 2009, 14:06
În noaptea fermecată de Anul Nou nu trebuie să mâncăm mult şi multe şi nici să bem multe băuturi la o masă.
Amestecând mâncăruri şi băuturi, lăsăm amestecul să ne stăpânească, ceea ce nu este deloc înţelept.
Cel mai bine e să ne însoţească, întreaga noapte, vinul cu mirodenii. Este o băutură completă şi o poţiune. Cum se prepară ?
Amestecaţi într-un vas vin roşu, ceva scorţişoară, câteva cuişoare, steluţe de anason, nucşoară, o bucăţică dintr-o păstaie de vanilie tăiată mărunt, maghiran, miere cât vă place, bucăţele mici de portocală, de mere, de ghimbir şi, foarte important, un fir de busuioc.
Puneţi-l într-o sticlă şi lăsaţi-l la rece o zi şi o noapte. Înainte de a-l servi, strecuraţi-l.
Binecuvântare …încântare …bucurie de necuprins,negrăită dulceaţă …plutire …
Aveţi, doar, grijă, să-l beţi cu măsură şi doar împreună cu cei dragi şi cu prietenii de încredere. Este o poţiune puternică care uneşte destine.
Şi, încă ceva, trebuie băut într-un pahar în formă de cupă sau, chiar într-o cupă de argint, dacă aveţi: cupa sau potirul este vasul sacru al împărtăşirii unuia de celălalt. Vasul ce simbolizează unitatea perfectă, împlinirea şi puritatea desăvârşită.
Potirul de la cununie şi potirul de la împărtăşanie.
Dacă vinul roşu nu vă place sau vă creează problmeme, puteţi lăsa peste noapte câteva crenguţe de salvie proaspătă sau pulbere de salvie în vin alb îndulcit cu miere.
Un desert magic pentru noaptea specială a Anului Nou poate fi mărul cu vin: fierbeţi foarte puţin vinul roşu cu scorţişoară, cuişoare şi anason stelat, amestecaţi-l apoi cu miere şi turnaţi-l peste felii proaspete de mere, desigur, curăţate. Puteţi adăuga şi alte mirodenii, cele pe care le iubiţi cel mai mult.
Iubirea dulce ca mierea, rodnică şi bogată, vă va însoţi şi vă va îndulci.