Numere de telefon pentru românii afectați de exploziile de la Bruxelles
MAE pune la dispoziția cetățenilor români afectați de exploziile de la Bruxelles, precum şi rudelor acestora, contactele telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei.
Articol de Carmen Gavrilă, 22 Martie 2016, 11:21
UPDATE: O echipă consulară mobilă din cadrul Celulei de Criza a MAE se va deplasa de la Bucureşti la Bruxelles, mâine pentru a sprijinii activitatea zilnică a secţiei consulare a Ambasadei României la Bruxelles, al cărei personal este implicat în totalitate în acest moment în gestionarea situaţiei cauzate de atentatele produse astăzi.
O echipa consulară mobilă a misiunii diplomatice române de la Haga, s-a deplasat la Amsterdam si a preluat pasagerii care şi-au exprimat dorința de a reveni în Romania iar, cu sprijinul reprezentantului Tarom de la Bruxelles, au fost îndeplinite toate formalităţile de îmbarcare pentru o cursă Tarom care va pleca astăzi de la Amsterdam către București.
De asemenea, toate delegaţiile oficiale aflate la Bruxelles în acest moment au beneficiat şi continuă să beneficieze de asistenţa celor 3 misiuni diplomatice aflate pe teritoriul Regatului Belgiei (Ambasada României în Regatul Belgiei, Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană şi Delegaţia Permanentă a României la NATO) pentru revenirea în ţară în cel mai scurt timp şi în condiţii de siguranţă.
Numere de telefon pentru românii afectați de atacurile teroriste din Bruxelles
MAE pune la dispoziția cetățenilor români afectați de exploziile de la Bruxelles, precum şi rudelor acestora, contactele telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854. Ministerul de Externe, prin Ambasada României în Belgia este în legătură permanentă cu autorităţile localepentru a afla date noi cu privire la cetăţeni români care ar fi putut fi afectaţi de exploziile din Bruxelles.
Totodată, Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Belgia, menţine legătura permanentă atât cu reprezentanţii biroului TAROM din România, cât şi de la Bruxelles.
MAE reaminsteste că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (poate fi descărcată gratuit din „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.