Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Jos mafia! Sus patria!

Inivtat la Radio România Actualităţi este Corneliu Vadim Tudor, candidat la alegerile prezidenţiale.

Jos mafia! Sus patria!

Articol de Luminiţa Apostolescu, 30 Octombrie 2009, 15:34

Realizator: V-aş întreba în primul rând de ce doriţi atât de mult să deveniţi preşedintele României - şi vă adresez această întrebare pentru că vă aflaţi deja la a patra campanie prezidenţială.

Corneliu Vadim Tudor: Să ştiţi că era unul mai cunoscut şi poate şi mai deştept decât noi, Richard Nixon, care a candidat de trei ori, şi a treia oară chiar l-a ajutat bunul Dumnezeu, pentru că el era un om profund religios, să câştige. De altfel, în paranteză fie spus, sunt unul dintre puţinii români care l-au văzut, în august '69, în Bucureşti: o dată pe la prânz, când a sosit de la aeroport, eram în zona Fântâna Mioriţa, şi a doua oară seara, în Piaţa Palatului. Eu nu ţin atât de mult să devin preşedinte al României, dar iubesc mult, într-adevăr, mult, foarte mult această ţară şi nu mi-e indiferent ce se întâmplă cu ea. Era un om de spirit care spunea cândva să dai puterea aceluia care nu o vrea, pentru că el nu are intenţii ascunse, nu vrea să se îmbogăţească, nu trage cu dinţii să aibă puterea. Deci eu nu vreau puterea pentru mine, dar simt că aşa nu se mai poate. Au trecut 20 de ani de la catastrofa social-economică din decembrie '89, se termină un ciclu pe care l-aş numi 'satanist' în istoria modernă a României şi este timpul să înceapă poporul român o viaţă nouă.


Realizator: Dar de data aceasta, domnule preşedinte, nu vi se pare că este un pic mai dificil decât până acum, pentru că nu mai aveţi un partid în parlament care să vă susţină.

Corneliu Vadim Tudor: Am un partid într-un parlament ceva mai înalt, dacă aş vorbi pe limba analfabeţilor care au populat prima scena publică.

Realizator: Vorbiţi despre Parlamentul European.

Corneliu Vadim Tudor: Da. Dacă aş vorbi pe limba analfabeţilor aş zice "mai superior", dar nu am să zic aşa ceva niciodată că este un pleonasm. Deci partidul nostru a intrat cu fruntea sus pe forţe proprii în Parlamentul European. Din Parlamentul României noi am fost scoşi printr-o fraudă colosală, pentru că le stricam toate socotelile. Să nu uitaţi că în cursul anului trecut eu, Gheorghe Funar şi alţi parlamentari ai PRM am propus o lege privind naţionalizarea Petromului, revenirea în patrimoniul statului român a bijuteriri coroanei economice româneşti, Petrom. Legea a trecut prin aprobare tacită de Senat, când să intre la camera decizională, la Camera Deputaţilor, s-au coalizat toţi, nu au mai băgat-o pe ordinea de zi, după care ne-au scos din Parlament tocmai ca să nu ne ducem la îndeplinire acest program.

Realizator: Revenind la această campanie electorală, domnule preşedinte, care ar fi prioritatea numărul unu în programul dvs de candidat la Preşedinţie?

Corneliu Vadim Tudor: Am un program politic, dar şi social-economic - îl am aici. Nu avem timp.

Realizator: Pe scurt, dacă puteţi, dacă vreţi să ne spuneţi cele mai importante puncte din programul dvs.

Corneliu Vadim Tudor: Foarte pe scurt. Vă spun care este principalul punct. Figurează în sloganul meu electoral: "Salvaţi România. SOS Poporul Român". România nu se află acum pe marginea prăpastiei, se află pe fundul prăpastiei. Mai jos de-atâta nu are cum să coboare. Deci principalul punct este combaterea şi, dacă se poate, eradicarea sărăciei. Fireşte, în Biblie se scrie şi, iată, am Biblia aici, nu mă despart niciodată de ea. O am în servietă. Dar am o biblie şi la piept.

Realizator: Dar de ce purtaţi tot timpul biblia cu dumneavoastră?

Corneliu Vadim Tudor: Pentru că îmi dă forţă morală, şi este moştenire, cel puţin aceasta este moştenire de la iubitul şi regretatul meu tată; părinţii mei au fost oameni ai bibliei. Şi de-aia România arată aşa cum arată, ca după un bombardament devastator, pentru că a fost condusă de oameni fără biblie şi fără frica lui Dumnezeu., Dar spuneam, în Cartea Sfântă se scrie "totdeauna vor fi săraci în ţară". Aşa nu e, nu poţi să smulgi buruiana sărăciei din rădăcină, dar se pot limita efectele sărăciei. Important este să promovezi oameni care ştiu ce trebuie făcut, şi ce trebuie făcut acum. E decretarea stării de urgenţă în economie.

Realizator: Ce înseamnă, domnule preşedinte, decretarea stării de urgenţă în economie?

Corneliu Vadim Tudor: În primul închise robinetele jafului.

Realizator: Cum adică închise robinetele jafului?

Corneliu Vadim Tudor: Să nu se mai fure. Se fură de peste tot. Unde sunt banii? Unde sunt cele 120 de miliarde de euro? Pentru că în aceşti 20 de ani s-a făcut o datorie publică externă de peste 120 de miliarde de euro, iar pe timpul mandatului nefast al lui Traian Băsescu s-au făcut din aceste 120, jumătate sunt în contul lui Traian Băsescu, 60 de miliarde de euro.

Realizator: Sunt nevoită să vă întreb dacă dvs aveţi probe în susţinerea acestor afirmaţii?

Corneliu Vadim Tudor: Păi probele sunt.... Păi ce, nu se ştie care este datoria publică externă a României? Se ştie. S-a depăşit suma de 120 de miliarde de euro. Dar unde sunt? Pentru că locuri de muncă nu s-au creat..

Realizator: Spuneaţi că sunt în conturile lui Traian Băsescu.

Corneliu Vadim Tudor: Nu, în contul lui în sensul de în sarcina lui. Dar are şi el, pentru că nu trăieşte el numai din leafa de preşedinte. Deci timpul vorbelor a trecut. Sunt unii, poate, mai maeştri, mai înzestraţi a vorbi. Uitaţi-vă la propaganda electorală în capitală şi în ţară. e o nebunie. Sunt milioane de afişe şi de banere. deocamdată eu nu am nici un afiş şi nici un baner nicăieri că nu am avut bani. Dar de unde, Doamne iartă-mă, au avut ăstia milioane şi milioane de euro? Şi ca să facă ce? Să vă mai păcălească încă o dată? Dar nu au avut timp până acum să facă ce promit acum?

Realizator: Vorbind despre sărăcie, pentru că puneţi accent în programul dvs electoral pe scoaterea ţării din sărăcie şi ajutorarea...

Corneliu Vadim Tudor: ...economiei reale şi crearea locurilor de muncă. Să vină românii din străinătate acasă, ca e mult de muncă aici, acasă, dar să-i plătim corespunzător.

Realizator: Vă referiţi la un fond naţional pentru ajutorarea oamenilor săraci. Aţi declarat că aveţi în vedere acest proiect. Dar aş vrea să vă întreb, la criza în carese află România, de unde veţi lua bani pentru crearea acestui fond, pentru că...

Corneliu Vadim Tudor: Din confiscarea averilor realizare prin fraudă. În programul meu politic figurează şi acest punct./am/

Realizator: Dar, cum, practic, veţi realiza această propunere?

Corneliu Vadim Tudor: Le spun după aia, ca să nu-i sperii. Am şi eu secretul meu. Păi, dar ei au spus cum au filat?

Realizator: Le păstraţi pentru finalul campaniei electorale?

Corneliu Vadim Tudor: În 48 de ore bag la puşcărie o mie de gangsteri. Scurt. Nu le spun care, că pe urmă iar vor epuiza biletele la avion, cum au făcut în decembrie 2000 între cele două tururi de scrutin şi vor fugi din ţară. Dar, dacă nu se înţelege că trebuie să înfunde puşcăriile cei care au devalizat România şi averile lor să fie confiscate, ne mai vedem după un număr de ani şi situaţia va fi din ce în ce mai rea, deşi nu văd unde am mai putea să cobor. Dar, iată, că dispar deja mii şi mii de oameni, poate zeci de mii pe an din lipsa medicamentelor, de lipsa hranei şi de lispa unei speranţe de viaţă, pentru că peste patru mii de români se sinucid în fiecare an. Cine a fost la putere, până acuma? Să spună ei! De ce toţi ceilalţi candidaţi, contracandidaţi ai mei nu spun ce au făcut, cine i-a împiedicat să aplice în viaţă ce profesează ei, acum.

Realizator: Domnule preşedinte, aţi anunţat că pe 14 noiembrie veţi organiza un miting împotriva fraudei electorale, aş vrea să vă întreb cam ce dovezi aveţi că alegerile vor fi fraudate?

Corneliu Vadim Tudor: În primul rând că au fost, cel puţin din '96 până acuma s-au fraudat toate ciclurile electorale şi referendumurile.

Realizator: Dar ele au fost declarate valide de instituţiile statului.

Corneliu Vadim Tudor: Ei, haideţi să fim serioşi. Păi, în România, dragă gazdă şi stimaţi radioascultători, România este singura ţară din lume în epoca modernă în care ce s-a furat rămâne bun furat. Nimeni nu plăteşte nimic. Să ne spună justiţia noastră, care cere bani, şi pe bună dreptate că sunt oameni care abia mai supravieţuiesc şi în justiţie, destul de săraci, dar să ne spună, a fost băgat vreun mare mafiot la puşcărie, până acum? A fost confiscată vreo avere realizată prin fraudă? Păi, uite, au confiscat-o unii, cum este averea lui Omar Hayysam, dar a ajuns în contul lui Traian Băsescu pe filiera prea cinstitului doctor Yassim.

Realizator: Am să vă rog, din nou să probaţi aceste afirmaţii, domnule preşedinte.

Corneliu Vadim Tudor: Luaţi stenograma convorbirii dintre generalul Dezgheţatu îi era să zic, Degeratu, şi primul terorist al ţării, Omar Hayssam. Eu am zis încă de atunci că totul a fost o mascaradă. O înscenare a lui Traian Băsescu, autorăpirea ziariştilor, pentru a dovedi cum se luptă el cu terorismul arab. El a pus totul la cale.

Realizator: Eu vroiam să vă spun că în aceste interviuri electorale avem nişte reguli clare, ale postului public de radio şi ale CNA şi de aceea vă rog să însosiţi, vă tot spun să însoţiţi de dovezi afirmaţiile dumneavoastră. Dar, revenind la frauda electorală, domnule preşedinte...

Corneliu Vadim Tudor: Păi, dar să spun cum este, uite, acuma, de pildă.

Realizator: Vă rog.

Corneliu Vadim Tudor: Nu mai vorbesc de frauda din decembrie 2000, când scorul meu a fost dat automat lui Ion Iliescu şi viceversa, pentru că nu este nimeni atât de bolund, cum zice ardeleanu, să creadă că un om de şaptezeci de ani, la al treilea mandat, deci ilegal, anticonstituţional, ar fi învins în lupă dreaptă un candidat ca mine, care nu a adus mafia la putere, dimpotrivă, s-a luptat cu ea. Deci, a fost o fraudă colosală atunci. Deci nu mă duc înapoi în timp, vă spun acuma. S-au înfiinţat peste trei mii de secţii de votare în plus şi s-au tipărit peste un milion trei sute de mii de buletine....

Realizator: Acum, la aceste alegeril?

Corneliu Vadim Tudor: Acuma.

Realizator: De unde aveţi aceste informaţii?

Corneliu Vadim Tudor: Păi, dar toată presa scrie şi n-a dezminţit nimeni. Doar ministrul de interne în exerciţiu la acea oră a vorbit de operaţiune "Autobuzul" şi fără să dea nume concrete, fără să acuze partide. Cine şi-a pus mâna în cap imediat? Cine a sărit ca ars? Fruntaşul PD-L Adriean Videanu şi de acolo s-a provocat o criză guvernamentală şi politică fără precedent. În urmă cu trei săptămâni, în Parlamentul European eu am rostit un discurs înregistrat şi l-am şi difuzat pe nişte posturi de televiziune împotriva fraudei electorale care se pune la cale în România. Din toţi europarlamentarii români prezenţi în sala Parlamentului European de lam Bruxelles, adică erau de la PSD, PNL, UDMR şi PD-L, numai fostul consilier al lui Traian Băsescu, Cristian Preda, europarlamentar şi el, l-a trădat subconştientul şi mi-a dat o replică, deşi nu am dat nume acolo. De ce numai ei sar? Pentru că se simt vizaţi ei.

Realizator: Mai avem aproximativ un minut la dispoziţie şi aş vrea, în final, să vă întreb, domnule preşedinte, pentru că am vorbit despre viitorul preşedinte al României. Cum ar trebui să arate un viitor preşedinte al unei ţări care este pe ultimele locuri în Uniunea Europeană, care se găseşte în plină criză economică, suprapusă cu o criză economică. Cum ar trebui să arate preşedintele României?

Corneliu Vadim Tudor: Să vedem cum au fost ctitorii de ţară? Cine a făcut ceva pentru ţara asta? Au fost oameni de probitate morală. Ireproşabilă. Mihai Eminescu, dascălul naţional Nicoale Iorga, de Alexandru Ioan Cuza nu mai vorbesc, cei care au iubit poporul român mai presus decât propria lor fiinţă. Să dispară ăştia care au ruinat România şi să vină generaţia nouă la putere!

Realizator: Vă mulţumesc pentru participarea la acest interviu, domnule preşedinte Corneliu Vadim Tudor, o să mai avem un interviu la dispoziţie în care vom discuta şi despre problemele politice care vor fi după alegeri.

Corneliu Vadim Tudor: În încheiere vreau să vă mai spun unul...

Realizator: Treizeci de secunde!

Corneliu Vadim Tudor:... dintre sloganurile noastre electorale. Unul este "Salvaţi România! S.O.S Poporul român!" Şi al doilea este "Jos mafia, sus patria!"

Ascultaţi interviul integral aici:

Dan Suciu, BNR: Avem cea mai mică dobândă de politică monetară din zonă
Interviuri 06 Octombrie 2022, 09:39

Dan Suciu, BNR: Avem cea mai mică dobândă de politică monetară din zonă

"Apel matinal" - Invitat: Dan Suciu, purtător de cuvânt al Băncii Naţionale a României.

Dan Suciu, BNR: Avem cea mai mică dobândă de politică monetară din zonă
De ce pleacă tinerii din România
Interviuri 05 Octombrie 2022, 09:35

De ce pleacă tinerii din România

Apel matinal" - Invitat: Cătălin Zamfir, sociolog și director al Institutului de Cercetare a Calității Vieții al Academiei...

De ce pleacă tinerii din România
Ministrul Tánczos Barna despre Strategia forestieră națională
Interviuri 29 Septembrie 2022, 09:05

Ministrul Tánczos Barna despre Strategia forestieră națională

Apel matinal - Invitat: Tánczos Barna, ministrul mediului, apelor şi pădurilor.

Ministrul Tánczos Barna despre Strategia forestieră națională
Medicul Gindrovel Dumitra: Va fi un sezon gripal destul de intens
Interviuri 28 Septembrie 2022, 09:48

Medicul Gindrovel Dumitra: Va fi un sezon gripal destul de intens

Apel matinal - Invitat: medicul Gindrovel Dumitra, vicepreședintele Societății Naționale de Medicină a Familiei.

Medicul Gindrovel Dumitra: Va fi un sezon gripal destul de intens
Reformă teritorială și unificarea localităților
Interviuri 22 Septembrie 2022, 09:22

Reformă teritorială și unificarea localităților

„Apel matinal” - Invitat: Emil Drăghici, președintele Asociației Comunelor din România.

Reformă teritorială și unificarea localităților
"E necesară o majorare a pensiilor de cel puțin 10% începând cu 1 ianuarie"
Interviuri 20 Septembrie 2022, 09:00

"E necesară o majorare a pensiilor de cel puțin 10% începând cu 1 ianuarie"

"Apel matinal" - Invitat: Ministrul muncii și solidarității sociale, Marius Budăi.

"E necesară o majorare a pensiilor de cel puțin 10% începând cu 1 ianuarie"
Dîncu: România vrea să dezvolte cooperarea în domeniul apărării cu Israelul
Interviuri 17 Septembrie 2022, 09:03

Dîncu: România vrea să dezvolte cooperarea în domeniul apărării cu Israelul

Interviul integral cu ministrul apărării, Vasile Dîncu, aflat în vizită în Israel.

Dîncu: România vrea să dezvolte cooperarea în domeniul apărării cu Israelul
Ioan-Aurel Pop: Radio România este o școală a educației în domeniul limbii
Interviuri 31 August 2022, 10:36

Ioan-Aurel Pop: Radio România este o școală a educației în domeniul limbii

Apel matinal " - Invitat de Ziua Limbii Române, preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.

Ioan-Aurel Pop: Radio România este o școală a educației în domeniul limbii