FOTO: Căsătorie în Biserica de gheață
Inaugurarea oficiala a constructiilor din gheata de la Balea Lac. Doi tineri s-au casatorit in Biserica de gheata.
Articol de Carmen Vulcan, Sibiu, 11 Februarie 2018, 09:52
Multi turisti au asteptat sambata si doua ore la coada, la telecabina care urca la Balea Lac, pentru a vizita Hotelul si biserica de gheata, unice in Romania.
Asteptarea lor a fost rasplatita cu un peisaj superb de iarna, cu mult soare, si munti acoperiti de zapada, pentru ca la Balea Lac stratul de zapada masoara 175 de cm.
Sambata a avut loc si inaugurarea oficiala a complexului constructiilor din gheata , in prezenta ambasadorului Canadei in tara noastra Kevin Hamillton. De asemenea, tot astazi, doi tineri din Timisoara au ales sa-si uneasca destinele in Biserica de gheata de la Balea Lac. Cununia religioasa a fost oficiata de un preot greco-catolic, iar petrecerea de nunta are loc, la caldura, intr-una dintre cabanele de la Balea Lac.
Complexul de gheata de la Balea Lac , unic in Romania, cuprinde un Hotel de gheata cu 16 camere, trei igluuri si o biserica de gheata. Tematica din acest an este Muzica iar camerele poarta numele si au fost decorate cu sculpturi in gheata infatisand mari nume din muzica nationala si interantionala cum ar fi : Corina Chiriac, Gheorghe Zamfir, Holograf, Madonna, Elvis Presley, Michael Jackson, Queen, The Beatles sau The Rolling Stones.
In hotelul de gheata , deschis inca din ajunul Craciunului, s-au cazat pana acum peste 500 de turisti si alte cateva mii l-au vizitat.
Tariful pentru o noapte de cazare la Hotelul de gheata este de 100 de euro pe camera, iar pentru vizitare pretul unui bilet de intrare este 15 lei pentru adulti si 10 lei pentru copii.
In aceasta perioada, singura cale de acces la Balea Lac este telecabina, cu plecare de la Balea Cascada, iar pretul unei curse dus- intors este de 60 de lei.
Pana la 1 iulie, drumul Transfagarasan este inchis circulatiei pe tronsonul de mare altitudine, intre Balea Cascada, judetul Sibiu, si Piscul Negru, judetul Arges.
In Muntii Fagaras, la altitudini de peste 1800 de metri, deci si in zona turistica Balea, riscul de avalansa este insemnat, de gradul 3 pe o scara de la 1 la 5.
De aceea turistii care urca la Balea Lac sunt sfatuiti sa ramana in perimetrul cabanelor si al constructiilor din gheata si sa nu se aventureze pe versanti