Dans şi sănătate la Vama Veche
"Mişcarea de Sănătate 2010" pe plaja din Vama Veche
Articol de Elena Marinescu , 03 Mai 2010, 11:54
Campania naţională exclusivă a Radio România Actualităţi „Mişcarea de Sănătate 2010“ a găzduit pe plaja din Vama Veche un eveniment special, un concurs de dans, la care au paticipat sute de tineri care au venit de 1 Mai pe litoral şi care au primit premii surpriză şi diplome de participare.
La această ediţie de primăvară a „Mişcării de Sănătate 2010“, campania postului public de radio dedicată sportului şi mişcării în aer liber a organizat, în colaborare cu Federaţia Română de Dans Sportiv, live de rock’n roll, jive şi street dance făcute de profesionişti în domeniu de la cinci cluburi de dans sportiv din Constanţa: Clubul Magic Star, Clubul Forever Dance, Clubul Sportiv Dynamik Dance, Clubul Sportiv Dino şi Liceul cu program sportiv „Nicolae Rotaru”.
Pe 1 mai, la Vama Veche, echipele emisiunilor de prime-time „Matinal“ şi „România, împreună“ au animat mini-concediul miilor de turişti veniţi în Vamă.
Astfel, sloganul RRA „Ţine pasul cu viaţa!“ a fost susţinut pe plajă, lângă mare, de mişcarea prin dans, împreună cu Felix Crainicu, realizatorul emisiunii fanion „Matinal“, care este şi instructor de dans latino, împreună cu „DJ“-ul celei mai ascultate emisiuni matinale din România, Eugen Rusu, şi cu Viorela Pănculescu, care moderează emisiunea de la 10.00 la 13.00.
Seara de sâmbătă s-a încheiat cu prima ediţie a Festivalului 1 MaiMare, un eveniment care îşi propune să reunească pe aceeaşi scenă artişti care reprezintă diverse genuri muzicale ascultate în Vamă, în locul concertelor mici, desfăşurate în diverse locaţii.
1MaiMare le-a oferit celor care trăiesc în spiritul Vămii un punct de interes, o serie de concerte live cu Urma (adult alterantive), E.M.I.L. (pop/punk/rock), Viţa de Vie (alternative), Chester (emo/pop/punk), Circa 7, Za Duff şi Replace.
Tot în luna mai, mai exact în data de 23 mai, campania “Miscarea de Sanatate 2010” va susţine editorial primul maraton montan al Banatului - "Hercules Maraton”, organizat de Clubul Sportiv Alternative, din Timişoara.
Acest grup de prieteni montaniarzi are ca activităţi principale în club escalada, alpinismul şi, în mod tradiţional, organizează HCO (Herculane Climbing Open).
Acţiunea va fi sprijinită de Serviciul de Salvamont Caraş-Severin şi de primăria staţiunii Băile Herculane, prin intermediul căreia la faţa locului vor fi prezente Serviciul de Ambulanţă şi Poliţia Rutieră.
„Mişcarea de Sănătate 2010” este prima campanie pe termen lung iniţiată de un post de radio, care urmăreşte să-i îndemne pe ascultători la diferite forme de mişcare, promovând în egală măsură o viaţă sănătoasă, turismul şi ecologia.
Campania iniţiată de Radio România Actualităţi este concepută să se desfăşoare anual, având patru “piloni” principali, corespunzători celor patru anotimpuri, şi îndemnând ascultătorii la practicarea celor mai diverse tipuri de activităţi sportive în aer liber (sporturi de sezon).
Totodată, „Mişcarea de Sănătate 2010” promovează zonele turistice din ţară (pârtii de schi şi patinoare, parcuri şi zone de agrement) şi educă publicul privind importanţa protecţiei mediului prin acţiuni de ecologizare.
Prima ediţie a campaniei a venit în sprijinul “Serbărilor Zăpezii” de la Vatra Dornei, în perioada 13-14 februarie 2010, RRA promovând atunci sporturile de iarnă (ski, snowboard) prin intermediul unui concurs cu premii desfăşurat timp de şapte săptămâni în cadrul emisiunii “România, împreună”.
Premiile au constat în vouchere de cumpărături în valoare 500 RON, care permiteau câştigătorilor să-şi achiziţioneze echipamente şi accesorii sportive de iarnă.
O ediţie intermediară a campaniei naţionale „Mişcarea de Sănătate 2010” a fost dedicată mişcării în aer liber, propunând o zi a bucuriei de a planta copaci.
Sub sigla „Lunii Sădirii Arborilor”, în colaborare cu Federaţia Română de Turism şi Ecologie şi Romsilva, RRA a facilitat plantarea simultană a peste 25.000 de puieţi în 14 locaţii diferite din ţară, eveniment la care au participat 1.500 de voluntari şi membri ai unor cluburi de turism montan şi de ecologie din România.