Conferinţa internaţională de diplomaţie şi afaceri globale-Today Ambassador
La Palatul Parlamentului s-a desfăşurat ieri, a şaptea ediţie a Conferinţei internaţionale de diplomaţie şi afaceri globale "Today Ambassador"
Articol de Cătălin Purcaru, 23 Martie 2018, 02:36
Evenimentul a fost o bună ocazie pentru elevi să facă o călătorie în lumea diplomaţiei, pentru a afla tainele acestui domeniu şi cum pot să se pregătească pentru o viitoare carieră profesională. De altfel, pregătirea viitoarei generaţii de lideri în toate domeniile, inclusiv cel al diplomaţiei, este obiectivul urmărit prin astfel de evenimente.
Preşedintele Fundaţiei Ronald Lauder şi al complexului educaţional Lauder Reut din Bucureşti, Tova Ben Nun:
Tova Ben Nun: "Şcoala noastră şi-a asumat o sarcină dificilă, dar nobilă: să crească tinerii pentru a fi liderii lumii de mâine. Deci, sunteţi ambasadori în adevăratul sens al cuvântului. Vă reprezentaţi pe voi înşivă, dar şi valorile pe care vi le dăm mai departe, pentru a crea un viitor stabil".
Guvernul României susţine eforturile de formare a tinerei generaţii de lideri şi diplomaţi. Mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă a fost transmis de vicepremierul Ana Birchall, care, la rândul său, a subliniat rolul diplomaţiei drept cel mai important instrument pentru dezvoltarea colaborării între state şi eliminarea eventualelor conflicte.
Diplomaţia este un fel de artă, iar obiectivul principal al ambasadorilor este interesul naţional, a afirmat ministrul de externe, Teodor Meleşcanu. Şeful diplomaţiei române consideră că educaţia este investiţia cea mai importantă pentru a avea o evoluţie pozitivă a întregii societăţi.
Teodor Meleşcanu: "Chiar dacă nu toţi dintre ei vor ajunge să lucreze în Ministerul de Externe sau să lucreze în alte instituţii pe probleme diplomatice, faptul că dobândesc o cultură politică de relaţii internaţionale le va fi foarte utilă în calitatea lor de cetăţeni educaţi, care să poată contribui la o evoluţie pozitivă a societăţii româneşti, deci, este cea mai bună investiţie pe care o facem şi ne gândim cu plăcere în continuare la posibilitatea noilor generaţii să ne ia locul".
Ambasadorul statului Israel în România, Tamar Samash, le-a vorbit tinerilor despre legătura puternică între cele două ţări, bazată pe valori comune. Oficialul străin a subliniat că în cei 70 de ani de existenţă, statul Israel a devenit una dintre cele mai dezvoltate ţări din lume, inclusiv datorită diplomaţiei.
Tamar Samash: "Drumul nostru nu a fost uşor şi nu este uşor nici acum. Am reuşit însă să ne găsim propria noastră cale. De aceea vă doresc tuturor să vă găsiţi propriile voci, să credeţi în voi înşivă şi să nu renunţaţi niciodată la valori şi vise. Chiar dacă drumul este greu, merită".
La finalul evenimentului, vicepremierul Ana Birchall şi ministrul de externe Teodor Meleşcanu au primit distincţii din partea Ministerului Educaţiei din Israel pentru colaborarea excelentă şi sprijinul acordat şcolii Lauder Reut din Bucureşti.