Cât de sănătoasă este pâinea pe care o mâncăm
Unele sortimente de pâine au chiar şi opt E-uri, potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului.
17 Septembrie 2012, 12:26
Potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România, peste jumătate dintre sortimentele de pâine feliată de pe piaţă conţine E-uri.
Concluzia a fost trasă după studierea comparativă a etichetelor.
Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România, Sorin Mierlea, a declarat pentru Radio România Actualităţi, că folosirea aditivilor alimentari nu este ilegală, dar că poate ridica semne de întrebare privind calitatea produselor de pe piaţă.
"Tocmai de aceea este bine ca populaţia să fie informată, să citească ingredientele de pe etichetă şi să evite folosirea frecventă a produselor care conţin mai mult de 2-3 E-uri", spune Sorin Mierlea.
În urma studiului, la anumite produse s-a constatat existenţa chiar şi a 8 E-uri. Există, însă, potrivit preşedintelui Sorin Mierlea, şi un mare număr de produse fabricate fără E-uri.
Numai că, pentru a alege produse sănatoase trebuie să fim informaţi.
Audio: Cât de sănătoasă este pâinea pe care o mâncăm.