Bucătăria Înmiresmată - Supa de usturoi … e dumnezeiască!
Aţi încercat vreodată ţelina fiartă la abur cu pasta de usturoi? Are gustul celui mai delicat unt.
Articol de Zenaida Luca-Hac, 09 Octombrie 2009, 15:52
Zdrobiţi şi frecaţi bine căţeii în piuliţă sau mojar. Adaugaţi mieji de nucă sau sâmburi de migdale şi pisaţi până devin o pastă untoasă.
Puneţi-o în bol, turnaţi apă sau moare caldă şi ulei de măsline şi presăraţi ceva verdeaţă. Scufundaţi crutoanele făcute de dumneavoastră.
O veţi savura mai bine sorbind şi câteva guri de vin rosu fiert.
Vinul, imediat după ce l-aţi fiert, turnaţi-l în cană, îndulciţi-l cu miere şi parfumaţi-l cu busuioc şi puţină scorţişoară.
Iarna, usturoiul şi vinul vă mântuie de guturai. Toată lumea ştie ca usturoiul este cel mai binefăcator antibiotic natural din lume şi ca e un lucru cuminte şi de mare prevedere să mâncaţi zilnic usturoi.
Avertisment: usturoiul nu se fierbe! Un proverb spaniol spune aşa: ajo hervido, ajo perdido, adică usturoiul, dacă l-ai fiert, l-ai omorât.